Werkende oplossingen

Pronk Onderwijsinnovatie helpt processen en producten in bedrijven, methoden en diensten van educatieve uitgeverijen en opleidingen van scholen te innoveren. Innovatie is voor Pronk Onderwijsinnovatie de continue zoektocht naar werkende oplossingen. De situatie waarin inhoud, organisatie, mensen en omgeving effectief op elkaar zijn afgestemd. Vaak zijn die oplossingen in de kern eenvoudig, helder van structuur en pragmatisch. Werkende oplossingen zijn bruikbaar en worden tot ver buiten de klas, werkvloer of directiekamer gedragen. Van docent tot ouders, van klant tot directie. Een uniek antwoord op een specifieke situatie.

Uit de Rapportage Schoolontwikkelingsonderzoek dat het Kohnstamm Instituut in 2009 publiceerde blijkt welke aspecten bij effectief vernieuwen meewerken, of het proces juist in de weg staan.

Meer dan technologie alleen

Door innovatie kunt u inspelen op veranderende wensen van de klant, effectiever opereren, medewerkers motiveren en uw organisatie helder positioneren. Nieuwe technologie is daarbij belangrijk. Niet als doel op zich, maar als onderdeel van een werkende oplossing. Succesvolle innovatie legt een stevige basis voor duurzame bedrijfsontwikkeling.